UPRAVNI ODJEL ZA GRADITELJSTVO I OKOLIŠ

Naše rijeke, naše blago - Tribina za mlade

image1

U petak 18. svibnja 2018. u 18 h u dugoreškoj vijećnici održana je tribina za mlade s nazivom Naše rijeke, naše blago. Tribina je organizirana od strane Udruge za zaštitu okoliša i prirode Pan te WWF Adria, a u sklopu kampanje očuvanja i upravljanja rijekama.

Na tribini su ujedno sudjelovale i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević i voditeljica odsjeka za planske poslove i zaštitu okoliša Vjeruška Stanišić.

Uz pozdravni govor, pročelnica Marina Jarnjević je okupljenima izrekla neke od aktivnosti koje se poduzimaju vezano uz  hidroelektrane na našim rijekama, kao i zaštitu rijeka.

Tako se moglo čuti da su hidroelektrane jedna od 22 strateške teme u Karlovačkoj županiji, da se rade analize postojećeg stanja kao i planiranih situacija te nadležne  službe poduzimaju niz aktivnosti u svrhu očuvanja naših rijeka ali i održivog razvoja i to kako na lokalnoj i regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

Ujedno je pročelnica  Marina Jarnjević navela i da je za donošenje akata za gradnju hidroelektrana nadležno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uredjenja te da je potrebno provesti niz postupaka i uključiti  niz nadležnih institucija kako bi se isto realiziralo.Zaključno je pozvala ekološke udruge na afirmativnu suradnju u vidu realizacije zajedničkih napora za očuvanje i zaštitu okoliša te koordinaciju budućih aktivnosti

image2

 

image3


Obavijesti

Obrasci